POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

BEZ STŘECHY nad hlavou

Divadelní spolek Tyl jakožto provozovatel Divadelního klubu, pořadatel festivalu Poličské Rockoupání a nedílná součást kulturního života v našem městě není k nastalé situaci s omezeními v oblasti kultury lhostejný, a tak myšlenka dala myšlenku, slovo dalo slovo a dá-li Bůh, uskuteční se během měsíce června, července a srpna série koncertů s názvem BEZ STŘECHY nad hlavou.

Po seriálu online přenosů z Divadelního klubu (celkem 8 sobot na youtube kanále Divadelní klub Polička) bychom se rádi přesunuli do venkovních prostor, kde, jak se zdá, již bude živé hudbě přece jen kvést pšenka lépe než v klubových prostorech (zde tedy ono „bez střechy“)..

Jako místo pro konání těchto koncertů jsme si vytipovali louku, kterou občas využívají cirkusy a kolotoče, tedy prostor „mezi“ Divadelním klubem a Poličským pivovarem. Termín první akce je stanoven na 27. 6. 2020 od cca 16:00 hod. Představa je taková, že zahrají dvě regionální kapely a jedna kapela republikového formátu. Všechny tři koncerty budou končit nejdéle ve 22:00, aby nedošlo k rušení nočního klidu..

Jelikož prozatím nevíme, jak konkrétně bude vypadat situace ohledně konání hromadných kulturních akcí, vstupenky bude možné zakoupit pouze v předprodeji na www.ticketstream.cz, v Divadelním klubu a trafice U Kubátů a to v omezeném množství. Občerstvení bude zajištěno v Divadelním klubu stejně tak toalety. Pokud se během léta začne s rozvolňováním opatření, na dalších akcích by již mohlo být vše více při ruce..

Název akce Bez střechy nad hlavou není odvozen jen od koncertování pod širým nebem, ale také jako paralela k situaci, v níž by se zakrátko mohla nacházet většina našich přátel, jejich obživa spočívá v živé muzice a všem okolo ní. Berte prosím tento pokus o letní zpestření kulturního života v našem městě i jako možnost těmto lidem pomoci zakoupením vstupenky. Doufáme, že Vám budeme alespoň trochu schopni vynahradit zrušený festival Poličské Rockoupání a dva měsíce zavřený Divadelní klub..

Veškeré informace o konání akcí naleznete na stránkách Poličského Rockoupání www.rockoupani.cz, na stránkách Divadelního klubu www.divadelniklub.cz a samozřejmě na Facebooku a Instagramu.

 

Lukáš Lulu Zrůst

23. festivalu Poličské Rockoupání se neuskuteční

Vážení a milí přátelé a návštěvníci festivalu Poličské Rockoupání, z důvodů, které jsou v dnešní době již všem dobře známé, jak předpokládám, se letošní 23. ročník neuskuteční ani v plánovaném termínu, ani jindy v tomto roce. Do poličského koupaliště tedy budete moci zavítat možná během letních měsíců a s největší pravděpodobností pak určitě 28. - 29. 5. 2021, kdy se uskuteční druhý 23. ročník Poličského Rockoupání. Naší snahou je, aby program festivalu zůstal nezměněn. Zachovejte nám přízeň, Váš multižánrový festival Poličské Rockoupání.

Bedrock

Vzkaz od místní kapely Bedrock:
Jsme gymplácká rock-punk kapela. Nebojíme se našimi texty upozornit na problémy dnešního světa či běžného života každého z nás, ale většina z nich jsou stejně jen výplody našich hospodských expedicí. Můžete nás sledovat na instagramu: @kapela_bedrock. Na Rockoupání se ukážeme poprvé a snad ne naposled. Těšíme se na vás.

Švanda band

Loni jste mohli vidět Švandu na prknech Tylova divadla u příležitosti 200 let poličského ochotničení. A na Rockoupání si dáme soundtrack (nejen) z tohohle představení live ve formě Švanda bandu, a to v nejlepším čase úplně na závěr festivalu!

Buty

Další velký návrat na koupaliště a do Poličky budou mít na svědomí Buty!
Všechny známé hity, ale i skoro zapomenuté songy přivezou na sobotní část programu. A my už se nemůžeme dočkat!

Psychohlína

Tak jako v 60. letech rezonovali světem Beatles, v 80. letech Katapult, tak na přelomu tisíciletí uchvátila svět kapela Psychohlína, a nyní máme i my na Poličském rockoupání možnost nechat se podmanit epickou muzikou této dnes již legendární formace...

Robo erectus

Bude i divadlo! Fanouškům Mime Festu známý kus Robo erectus si tentokrát můžete užít na festivalovém pódiu.
Víc o představení zde: https://mimeprague.cz/repertoar/robo-erectus/

Prago Union

A protože jsme multižánrovej festival, tak už jste určitě přemejšleli, kdo z hiphopový scény se letos v lineupu objeví... aaaaano, budou to Prago Union!

Elektro scéna

Opět nebude chybět ani Elektro scéna pod vedením poličských FU_kru Friends United! Důležité info: pátek bude v rytmu techna a sobota bude drum n bass (pro neznalé: pátek TUC TUC, sobota DUM TYŠ... nebo tak nějak) 

Informace o djs budeme šířit v následujících týdnech.

Konfront

V pátek nás na zadku nenechá sedět československá hardcore-punk kapela Konfront. Chlapci hrají od roku 2011 a zahráli si na spoustě festivalů. Dokonce už hráli i v Divadelním klubu. Tak VSTÁVAJ a roztoč v koupališti pořádný mosh pit!